logo

Tips voor sieraden onderhoud!

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van jouw favoriete sieraden kunnen genieten. Al de sieraden in onze webshop zijn van goede kwaliteit, maar om deze kwaliteit te waarborgen is het belangrijk dat jij ze goed onderhoudt. Hieronder een aantal tips! sieraden onderhoud

Juiste onderhoud en gebruiksregels gouden en zilveren sieraden:

 • Bescherm het sieraad tegen krassen en butsen.
 • Laat het sieraad geen contact maken met harde oppervlakten en draag hem het liefst niet boven een harde vloer
 • Doe het sieraad af, voordat je gaat sporten, huishoudelijk werk gaat doen of ander ruw werk, en wanneer je gaat slapen of douchen.
 • Vermijd contact van het sieraad met chemische middelen zoals parfum, schoonmaakmiddelen en middelen gevonden in zwembaden.
 • Vermijd contact van parels met cosmetica. Hun mooie glans en kleur worden beschadigd door contact met make-up, haarlak en parfum.
 • Maak sieraden niet schoon met chemische middelen en poets ze niet met een harde doek.
 • Gebruik alleen lauw warm water, zonder chemische toevoegingen.
 • Het verkleuren van parels en zilver is mogelijk door normaal gebruik.
 • Wij zijn niet aansprakelijk voor schade ontstaan door het dragen van de sieraden of door verkeerd / oneigenlijk gebruik.

ssssssssssssssss

Hoe kan ik mijn sieraden het beste schoonmaken?

 • Gouden en zilveren sieraden kunnen schoongemaakt worden met een goede sieraden-reiniger die je kunt kopen bij de juwelier of goudsmid. Daarnaast kun je de sieraden schoon laten maken door de juwelier of goudsmid. Zelf kun je de sieraden ook af en toe in een zeepsopje (bijvoorbeeld van groene zeep) dompelen.  Borstel het sieraad hierin voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Spoel het sieraad daarna af met lauw water en droog het met een flanellen doek.
 • Zilver kan, door zwavelverbindingen – makkelijk zwart worden. Vermijd zwavelhoudende substanties en chloor.
 • Titanium sieraden blijven mooi als ze af en toe in een zeepsopje (bijvoorbeeld van groene zeep) worden gedompeld. Borstel het sieraad hierin voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Spoel het sieraad daarna af met lauw water en droog het met een flanellen doek.
 • Diamanten en zirkonia sieraden kunnen dof worden door huidvet, zeep, boter of olie. Ze verliezen zo hun glans, terwijl juist die schittering, dat oneindige spel van licht, een diamant zo onweerstaanbaar maakt. Een diamant moet daarom gemiddeld één keer per maand worden gereinigd.Het reinigen kan als volgt;
  - Maak in een kommetje een warm sopje met een zacht, vloeibaar (af)wasmiddel. Borstel de diamant hierin voorzichtig schoon met een tandenborstel. Leg hem daarna in een zeef en spoel hem onder warm, stromend water af. Dep hem daarna droog met een zachte, niet pluizende doek.
  - Een ander huishoudmiddeltje om diamant weer te laten schitteren is een mengsel van ammoniak en water. Maak een oplossing van gelijke hoeveelheden koud water en ammoniak. Leg het sieraad met de diamant hierin en laat het een half uur weken.Haal het sieraad er uit en klop voorzichtig met een borsteltje zacht op de voor- en achterkant van de zetting. Haal het nog een keer door de oplossing en laat de diamant, zonder na te spoelen, op een stuk papier drogen.
  - Vanzelfsprekend kan een diamant ook met een goed merk vloeibare juwelenreiniger worden schoon gemaakt.

asdssss

Hoe onderhoud ik mijn horloge?

 • Windt een mechanisch horloge altijd op in de richting van de klok. Haal het horloge daarbij van de pols om het mechaniek zo min mogelijk te beschadigen.
 • Ook al is je horloge ‘schokproef’, bescherm het altijd tegen harde stoten en schokken. Stel het ook niet bloot aan extreme temperatuurwisselingen. Leg je horloge bijvoorbeeld niet regelrecht van je pols op een koud marmeren blad.
 • Tenzij bij aankoop duidelijk is vermeld dat het horloge waterdicht is, is het verstandig om hem niet te dragen tijdens het douchen of zwemmen. Ook het dragen aan een vochtige pols wordt afgeraden. Komt er toch water of condens in, ga er dan mee naar devhorlogemaker of juwelier, ook als het uurwerk het nog doet. Vocht veroorzaakt roest en roest kan een horloge ruïneren. Als het glas breekt of barst, laat het dan vervangen. Zelfs door een kleine barst in het glas kunnen stof en vocht binnendringen en het binnenwerk beschadigen.
 • Laat de batterij van je horloge direct vervangen wanneer hij leeg is. Lege batterijen kunnen lekken en dat is desastreus voor het uurwerk. Vooral mechanische horloges bevatten bewegende onderdelen. Die delen worden gesmeerd met een bijzonder soort olie. Het is aan te raden je horloge elke twee tot drie jaar te laten reinigen en eventueel van nieuwe olie te laten voorzien.
 • Probeer nooit je horloge zelf te repareren! Het uurwerk bestaat uit vele kleine onderdelen en het openen van een horlogekast kun je dan ook beter aan een deskundige overlaten. Ook voor het onderhoud geldt: vraag onze klantenservice om advies, zij zullen graag al jouw vragen beantwoorden.

sfsdfsdf