logo

Sieraden etiquette

Wat maakt een winnende outfit? Dat zijn sieraden natuurlijk! Niets kan een outfit binnen no-time van saai naar fabulous omtoveren zoals een mooie statement ketting of oorbellen dit kunnen doen. Combinaties met grote kettingen, ringen en armbanden om een saaie zwarte jurk op te fleuren kan leuk zijn, maar wanneer je overdrijft loop je al snel het risico om eruit te zien als een wandelende kerstboom incl. verlichting!

We kunnen concluderen dat sieraden dragen af en toe eigenlijk een beetje een kunst is. Je dient net de perfecte balans te vinden tussen je kleding en je sieraad. Wat past bijvoorbeeld bij jouw gezichtsvorm en teint en wat accentueert jouw beste feature.. Wij hebben je hierbij geprobeerd te helpen in onze blog. Zo! Nu jij over de juiste kennis beschikt op dit gebied, zul jij niet zo snel behoorlijke fashion blunders maken. Toch?

Voor de zekerheid hebben wij toch maar een aantal celebrity blunders uitgekozen om je eraan te herinneren wat je absoluut wilt vermijden! En omdat het ook best wel vermakelijk is..

 

Regel #1 – Maak een statement zonder dit uit te schreeuwen.

bw_abdul_comp_gallery__600x400-300x200

 Wees bewust van hoe je je sieraden combineert. We weten allemaal hoe verleidelijk het kan zijn om een drukke jurk helemaal af te kleden met een nog drukkere ketting. Maar nee! Een drukke jurk heeft geen verdere poespas nodig en kun je het best afkleden met een ingetogen mooi paar hangers aan je oren.

Regel #2 – Te druk!

Jessica+Biel+Statement+Necklace+Diamond+Statement+mIarO9tvbMLl

Laat een artikel of sieraad nooit concurreren met een ander sieraad. Als je een grote ketting draagt, is het belangrijk om je oorbellen tot een minimum te beperken. Tenzij je een bruid bent.. dan mag de uitzondering zo nu en dan wel gemaakt worden. Actrice Jessica Biel probeert het hier goed te doen, maar gaat de mist in met haar keuze voor een te drukke uitstraling. Worden het de oorbellen of de ketting voortaan Jessica…

Regel #3 – Hoe groter, hoe beter?

01g

Wie ooit heeft gezegd dat grootte er niet toe doet, heeft duidelijk geen verstand van sieraden. De grootte van je oorbellen bepaalt namelijk meteen of je outfit er smaakvol of juist trashy uitziet. Grote, ronde oorbellen zijn leuke accessoires wanneer de rest van de kleding ingetogen gehouden wordt. Beyonce denkt daar duidelijk anders over, maar zorgt er meteen voor dat haar jurk er alles behalve classy uitziet.

Vorm een relatie met je kleding en je sieraden en zoals je nu wel weet hebben de bekendheden hierboven de verkeerde keuzes gemaakt . Probeer een evenwicht te vinden zodat jij niet dezelfde fouten maakt. Is het boven druk? Dan houd je het beneden rustig en is het boven juist rustig, dan is het niet erg om een drukke outfit te dragen.

Ga erop uit en winkel de perfecte sieraden bij elkaar. Of begin nu meteen al en shop je ideale stukken in onze webshop!

 

Succes fashionista’s!